Tartă cu ciocolată neagră şi rodie

tarta cu ciocolata si rodie jpeg

Îmbină gustul dulce acrişor al boabelor de rodie cu aroma delicioasă de ciocolată neagră, într-o reţetă de tartă simplă, uşor de preparat!

Ingrediente 250 g făină 50 g zahăr pudră 135 g unt, tăiat cubuleţe 1 ou bătut 2-3 linguri lapte rece

200 ml smântână pentru gătit

200 g unt

200 g ciocolată neagră

2 linguri boabe de rodie

Pentru blat, amesteci făina, zahărul, untul şi un praf de sare la blender, până obţii o compoziţie asemănătoare pesmetului. Încorporezi oul şi laptele. Acoperi aluatul cu o folie şi îl laşi deoparte 30 de minute, apoi îl întinzi într-o foaie şi îl aşezi într-o tavă de tartă. Îl înţepi din loc în loc cu o furculiţă. Dai la rece 20 de minute.

Preîncălzeşti cuptorul la 200 °C. Aşezi în tavă o hârtie de copt, pe care o umpli cu orez sau boabe de fasole. Pui forma de tartă într-o tavă de copt mai mare. Dai la cuptor 20 de minute. Îndepărtezi hârtia de copt şi orezul sau boabele de fasole. Întorci tava în cuptor pentru încă 8-10 minute sau până capătă o culoare aurie.

Pentru cremă, combini smântâna cu untul, la foc mic. Adaugi ciocolata tăiată bucăţele, amestecând până se topeşte şi obţii o compoziţie omogenă. Torni peste blatul pe care l-ai lăsat să se răcească. Decorezi cu rodie. Laşi la temperatura camerei 2 ore, înainte de servire.

Sursa https://realfood.tesco.com