Tartă cu ciocolată şi frişcă

desert jpeg

Un desert delicios, tarta cu ciocolată şi frişcă te va binedispune imediat.

Ingrediente

120 g ciocolată

230 g unt, la temperatura camerei

150 g zahăr pudră

1 linguriţă esenţă de vanilie

4 ouă

1 aluat foitaj

650 g frişcă

100 g ciocolată, dată prin răzătoare, pentru decor

Mod de preparare – Tartă cu ciocolată şi frişcă

Topeşti ciocolata pe baie de aburi, apoi o laşi la răcit 10 minute. Mixezi untul cu zahărul 1-2 minute. Încorporezi ciocolata până la omogenizare, apoi adaugi esenţa de vanilie.

Combini treptat cu ouăle, mixând aproximativ 5 minute fiecare ou în parte în compoziţia cu ciocolată. Aşezi aluatul într-o tavă rotundă, îndepărtând excesul. Torni crema, nivelezi, apoi dai la frigider 2 ore.

Decorezi cu frişcă şi bucăţi de ciocolată.

Sursa https://www.gimmesomeoven.com

https://www.gimmesomeoven.com