Tartă cu ciocolată şi frişcă

Un desert delicios, tarta cu ciocolată şi frişcă te va binedispune imediat.
Ingrediente
120 g ciocolată
230 g unt, la temperatura camerei
150 g zahăr pudră
1 linguriţă esenţă de vanilie
4 ouă
1 aluat foitaj
650 g frişcă
100 g ciocolată, dată prin răzătoare, pentru decor
Mod de preparare – Tartă cu ciocolată şi frişcă
Topeşti ciocolata pe baie de aburi, apoi o laşi la răcit 10 minute. Mixezi untul cu zahărul 1-2 minute. Încorporezi ciocolata până la omogenizare, apoi adaugi esenţa de vanilie.
Combini treptat cu ouăle, mixând aproximativ 5 minute fiecare ou în parte în compoziţia cu ciocolată. Aşezi aluatul într-o tavă rotundă, îndepărtând excesul. Torni crema, nivelezi, apoi dai la frigider 2 ore.
Decorezi cu frişcă şi bucăţi de ciocolată.