Tartă cu dovlecei şi brânză

tarta cu dovlecei jpeg

Ai câţiva dovlecei în bucătărie, însă nu ştii la ce să îi foloseşti? Pregăteşte-i într-o tartă gustoasă cu brânză, care te va cuceri de la prima degustare.

Ingrediente

1 aluat congelat 3 linguri unt 3 dovlecei medii, feliaţi 1 ceapă, tocată mărunt 2 ouă 2 linguriţe pătrunjel tocat ½ linguriţă usturoi pudră ½ linguriţă busuioc ½ linguriţă oregano 2 linguriţe muştar 250 g brânză rasă sare, după gust piper, după gust

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 200 °C. Întinzi aluatul într-o foaie, apoi îl aşezi într-o tavă de tartă. Într-o tigaie, sotezi în puţin unt, dovleceii şi ceapa, la foc mediu, până se înmoaie. Dai deoparte.

Baţi ouăle împreună cu condimentele, până obţii o compoziţie omogenă. Încorporezi brânza şi amestecul de dovlecei cu ceapă. Ungi cu muştar aluatul. Torni umplutura în tavă. Dai la cuptor 35-40 de minute, până ce tarta se rumeneşte uşor sau trece testul cu scobitoarea. Serveşti după ce s-a răcit puţin.

Sursa https://www.tasteofhome.com