Tartă cu ficăţei de pui

La mesele festive, când vrei să le prepari celor dragi un preparat pe bază de carne, încearcă o reţetă inedită, cu care nu ai cum să dai greş. Această tartă cu ficăţei de pui este săţioasă şi delicioasă.
Ingrediente
Pentru aluat
350 g făină 170 g unt 4 linguri smântână 1 ou 2 linguri apă rece sare
Pentru umplutură
500 ml lapte
200 g ficăţei
1 ceapă
3 căţei usturoi
½ piept de pui, fript
100 g ciuperci
3 ouă
3 linguri ulei
sare
piper
1 ou, pentru uns
Preparare
Amesteci făina cu untul rece tăiat cubuleţe până când obţii o compoziţie sfărâmicioasă. Adaugi smântâna rece, oul, apa şi un praf de sare şi omogenizezi. Înfăşori aluatul în folie alimentară şi-l dai la rece 30 de minute.
Speli ficăţeii şi îi ţii în lapte o oră, îi scurgi şi-i tai bucăţi. Încingi uleiul, căleşti ceapa tocată până când devine sticloasă, pui ciupercile spălate şi date prin maşina de tocat, ficăţeii, condimentezi cu sare şi piper după gust şi laşi pe foc până când scade zeama. Adaugi căţeii de usturoi pisaţi şi mai ţii pe foc 2 minute, apoi dai deoparte şi ţii la răcorit.
Amesteci compoziţia cu pieptul de pui tăiat cubuleţe, ouăle şi omogenizezi.
Împarţi aluatul în jumătate şi întinzi două foi. Pui prima foaie în tavă, aşezi compoziţia, o nivelezi şi adaugi a doua foaie. Ungi tarta cu ou şi o ţii le cuptor până când se rumeneşte. O decorezi după imaginaţie.
Foto: Profimedia