Tartă cu legume, reţeta fără gluten

tarta cu legume jpeg

Încearcă o felie de tartă cu legume! Ce poate fi mai bun?! Aceasta este una din propunerile pe care ţi le facem în cazul în care ai intoleranţă la gluten.

Ingrediente

Pentru aluat

250 g făină fără gluten 1 ou 1 praf de sare 125 g unt rece 3 linguri apă rece

Pentru umplutură

250 g şuncă de porc

4 ouă

1 ardei roşu

150 g caşcaval tare

200 ml frişcă lichidă

sare

piper

1 praf nucşoară măcinată

Preparare

Pentru aluat, tai untul în cubuleţe şi-l amesteci cu făina, sarea şi oul. În aluat încorporezi şi apa, apoi îl înfăşori în folie alimentară şi-l dai la frigider 30 de minute.

Între timp, pregăteşti umplutura. Tai şunca şi ardeiul în cubuleţe. Separat, baţi ouăle şi adaugi frişca, condimentele şi caşcavalul ras.

Aluatul de la frigider îl pui într-o tavă tapetată cu unt, îl înţepi cu furculiţa din loc în loc şi-l dai la cuptorul preîncălzit la 200 °C 15 minute. Ulterior, pui peste aluatul fierbinte ardeiul, şunca şi torni amestecul lichid. Dai tava din nou la cuptor la 180 °C 30 de minute.

Foto: Profimedia