Tartă cu legume, reţeta fără gluten

Încearcă o felie de tartă cu legume! Ce poate fi mai bun?! Aceasta este una din propunerile pe care ţi le facem în cazul în care ai intoleranţă la gluten.
Ingrediente
Pentru aluat
250 g făină fără gluten 1 ou 1 praf de sare 125 g unt rece 3 linguri apă rece
Pentru umplutură
250 g şuncă de porc
4 ouă
1 ardei roşu
150 g caşcaval tare
200 ml frişcă lichidă
sare
piper
1 praf nucşoară măcinată
Preparare
Pentru aluat, tai untul în cubuleţe şi-l amesteci cu făina, sarea şi oul. În aluat încorporezi şi apa, apoi îl înfăşori în folie alimentară şi-l dai la frigider 30 de minute.
Între timp, pregăteşti umplutura. Tai şunca şi ardeiul în cubuleţe. Separat, baţi ouăle şi adaugi frişca, condimentele şi caşcavalul ras.
Aluatul de la frigider îl pui într-o tavă tapetată cu unt, îl înţepi cu furculiţa din loc în loc şi-l dai la cuptorul preîncălzit la 200 °C 15 minute. Ulterior, pui peste aluatul fierbinte ardeiul, şunca şi torni amestecul lichid. Dai tava din nou la cuptor la 180 °C 30 de minute.
Foto: Profimedia