Tartă cu nectarine şi migdale măcinate

Fruct de vară care potoleşte setea, nectarina trebuie consumată de preferinţă cu tot cu pieliţa care o acoperă şi care este bogată în nutrienţi. Nectarina este bogată în potasiu, conţinând şi fier, cupru, fosfor, magneziu, zinc şi calciu. prepară o delicioasă tartă cu nectarine şi migdale măcinate pentru a te bucura de un gust deosebit.
Tartă cu nectarine şi migdale măcinate - Ingrediente
Pentru blat 200 g făină 100 g unt 120 g zahăr 2 ouă
700 g nectarine bine coapte
120 g migdale măcinate
100 g unt
2 ouă
1 lingură rom
2 linguri zahăr pudră
1 lingură zahăr pudră
2 linguri miere
Tartă cu nectarine şi migdale măcinate - Cum se prepară
Pentru blat se pun într-un castron ingredientele şi se mixează până se obţine un aluat omogen. Se acoperă cu o folie de aluminiu şi se lasă la rece 30 de minute.Între timp, se spală nectarinele, se taie în jumătate, se scot sâmburii şi se lasă la scurs într-o strecurătoare.Separat, pentru umplutură se pune în bolul mixerului untul înmuiat, zahărul, ouăle, migdalele măcinate şi romul. Se mixează până devine o cremă.Se întinde aluatul în forma de tartă, se înţeapă în mai multe locuri cu furculiţa, se toarnă crema de migdale deasupra. Peste cremă se aşază jumătăţile de nectarine şi se introduce în cuptorul bine încins pentru aproximativ 45 de minute.După ce s-a răcorit, se ung fructele cu miere, cu ajutorul unei pensule, şi se presară zahăr pudră peste tarta cu nectarine şi migdale măcinate.