Tartă cu pepene galben
Datorită conţinutului mare de apă, pepenele galben este un bun detoxifiant, având proprietăţi diuretice şi revigorante. Pentru a profita din plin de nutrienţii săi, pepenele galben trebuie mâncat singur şi, de preferinţă, cu puţin timp înainte de masă. Alegeţi un pepene bine copt, pentru un aport maxim de elemente nutritive. La fel trebuie să procedezi şi pentru această tartă cu pepene galben.
Tartă cu pepene galben - Ingrediente
1 pachet foietaj 1 pepene galben 2 portocale o frunză de mentă pentru decor zahăr pudră pentru decor
1 l lapte
250 g zahăr
7 linguri făină
1 pachet margarină
1 fiolă esenţă de vanilie
Tartă cu pepene galben - Cum se prepară
Aluatul de foietaj se dezgheaţă şi o parte se aşază într-o formă de tort cu diametrul de 26 centimetri unsă cu puţin ulei, iar din cealaltă parte se formează un rulou care se pune pe marginile formei. Se dă la cuptor pentru circa 15-20 de minute. Se scoate şi se lasă la răcit.Pepenele se taie felii şi se curăţă de coajă şi de seminţe. Laptele se amestecă cu zahărul, făina, esenţa de vanilie, se pune pe foc şi se fierbe circa 10 minute amestecând continuu să nu se lipească şi până devine de consistenţa unei smântâni mai groase. Se taie două felii de pepene cubuleţe, se mixează, se adaugă în cremă, se mai fierbe 5 minute, după care se pune margarina. Se lasă la răcit.Portocalele se curăţă de coajă, se taie felii, li se înlătură pieliţa, iar pepenele se taie fâşii cu lungimea de 10 centimetri. În interiorul aluatului copt se toarnă crema, se decorează cu felii de pepene şi portocale, cu o frunzuliţă de mentă şi se pudrează cu zahăr marginile tartei cu pepene galben. Se lasă la frigider o oră.