Tartă cu roşii

tarta jpeg

Din ultimele roşii de anul acesta prepară cea mai aromată şi crocantă tartă cu roşii. O vei termina înainte să se răcească complet.

De ce ai nevoie pentru tartă

Pentru aluat

125 g făină

75 g mălai

1 praf de sare

140 g unt

35 g brânză tare

6 linguri apă rece

Pentru umplutură

600 g roşii

1 praf de sare

2 linguri oţet de vin alb

cimbru

2 linguri ulei

3 căţei de usturoi

80 g brânză tare

piper

1 ou

1 lingură apă

Cum se prepară tarta

Amesteci toate ingredientele pentru aluat până obţii o cocă ce nu se mai lipeşte de mâini. O înfăşori în folie, o aplatizezi şi o dai la frigider pentru 2 ore.

Înmoi cimbrul în oţet 2-3 minute, apoi îl scoţi. Zdrobeşti usturoiul şi-l rumeneşti un minut în ulei, apoi îl dai deoparte, scoţi usturoiul şi păstrezi uleiul.

Dai drumul la cuptor. Scoţi aluatul din frigider, îl întinzi sub forma unei foi rotunde. Felizi roşiile şi le stropeşti cu oţet. Presari brânza rasă peste aluat, pui cimbrul tocat, sare, piper, după gust, pe mijloc aşezi feliile de roşii, din nou cimbru şi uleiul aromat cu usturoi. Pui marginile aluatului peste roşii. O ungi cu oul bătut cu apa şi dai tarta la cuptor până când se rumeneşte.

Sursa https://www.cuisinefiend.com

https://www.cuisinefiend.com