Tartă cu roşii

Din ultimele roşii de anul acesta prepară cea mai aromată şi crocantă tartă cu roşii. O vei termina înainte să se răcească complet.
De ce ai nevoie pentru tartă
Pentru aluat
125 g făină
75 g mălai
1 praf de sare
140 g unt
35 g brânză tare
6 linguri apă rece
Pentru umplutură
600 g roşii
1 praf de sare
2 linguri oţet de vin alb
cimbru
2 linguri ulei
3 căţei de usturoi
80 g brânză tare
piper
1 ou
1 lingură apă
Cum se prepară tarta
Amesteci toate ingredientele pentru aluat până obţii o cocă ce nu se mai lipeşte de mâini. O înfăşori în folie, o aplatizezi şi o dai la frigider pentru 2 ore.
Înmoi cimbrul în oţet 2-3 minute, apoi îl scoţi. Zdrobeşti usturoiul şi-l rumeneşti un minut în ulei, apoi îl dai deoparte, scoţi usturoiul şi păstrezi uleiul.
Dai drumul la cuptor. Scoţi aluatul din frigider, îl întinzi sub forma unei foi rotunde. Felizi roşiile şi le stropeşti cu oţet. Presari brânza rasă peste aluat, pui cimbrul tocat, sare, piper, după gust, pe mijloc aşezi feliile de roşii, din nou cimbru şi uleiul aromat cu usturoi. Pui marginile aluatului peste roşii. O ungi cu oul bătut cu apa şi dai tarta la cuptor până când se rumeneşte.