Tartă cu strat dublu de ciocolată şi pere

tarta jpeg

Un desert extrem de delicios, tarta cu ciocolată şi pere te va cuceri de la prima degustare.

Ingrediente

Pentru crustă 225 g făină 25 g pudră de cacao 125 g unt, cubuleţe 85 g zahăr 1 ou

45 g unt, la temperatura camerei

90 g zahăr

1 ou

1 ½ linguriţă praf de copt

90 g făină

90 g ciocolată neagră, bucăţele

90 g ciocolată cu lapte, bucăţele

180 ml smântână pentru gătit

3 pere, curăţate şi feliate

50 g alune sau nuci macadamia

gem de caise, opţional

Mod de preparare

Pentru crusta de ciocolată, mixezi într-un bol făina, pudra de cacao, untul şi zahărul, până obţii o compoziţie asemănătoare pesmetului. Încorporezi oul. Amesteci totul într-o bilă, apoi întinzi într-o foaie pe care o aşezi într-o tavă de tartă, îndepărtând excesul şi îndoind capetele uşor. Dai la frigider.

Pentru aluat, combini într-un bol untul şi zahărul până la omogenizare. Încorporezi oul şi praful de copt. Amesteci treptat cu făina.

Pentru cremă, dai pe foc smântâna până dă în clocot, amestecând continuu. Amesteci cu ciocolata până obţii o compoziţie omogenă. Încorporezi cu grijă în aluat.

Preîncălzeşti cuptorul la 170 °C. Scoţi blatul de ciocolată de la rece şi torni peste el aluatul de ciocolată. Aşezi deasupra feliile de pară şi alunele. Dai la cuptor 20 de minute. Dacă vrei ca tarta să iasă mai tare mai laşi încă 5-10 minute. Ungi perele cu gem de caise, opţional. Serveşti după ce s-a răcit puţin.

Sursa http://www.mowielicious.com