Tartă cu strat dublu de ciocolată şi pere

Un desert extrem de delicios, tarta cu ciocolată şi pere te va cuceri de la prima degustare.
Ingrediente
Pentru crustă 225 g făină 25 g pudră de cacao 125 g unt, cubuleţe 85 g zahăr 1 ou
45 g unt, la temperatura camerei
90 g zahăr
1 ou
1 ½ linguriţă praf de copt
90 g făină
90 g ciocolată neagră, bucăţele
90 g ciocolată cu lapte, bucăţele
180 ml smântână pentru gătit
3 pere, curăţate şi feliate
50 g alune sau nuci macadamia
gem de caise, opţional
Mod de preparare
Pentru crusta de ciocolată, mixezi într-un bol făina, pudra de cacao, untul şi zahărul, până obţii o compoziţie asemănătoare pesmetului. Încorporezi oul. Amesteci totul într-o bilă, apoi întinzi într-o foaie pe care o aşezi într-o tavă de tartă, îndepărtând excesul şi îndoind capetele uşor. Dai la frigider.
Pentru aluat, combini într-un bol untul şi zahărul până la omogenizare. Încorporezi oul şi praful de copt. Amesteci treptat cu făina.
Pentru cremă, dai pe foc smântâna până dă în clocot, amestecând continuu. Amesteci cu ciocolata până obţii o compoziţie omogenă. Încorporezi cu grijă în aluat.
Preîncălzeşti cuptorul la 170 °C. Scoţi blatul de ciocolată de la rece şi torni peste el aluatul de ciocolată. Aşezi deasupra feliile de pară şi alunele. Dai la cuptor 20 de minute. Dacă vrei ca tarta să iasă mai tare mai laşi încă 5-10 minute. Ungi perele cu gem de caise, opţional. Serveşti după ce s-a răcit puţin.
Sursa http://www.mowielicious.com