Tartă delicioasă cu ciocolată şi frişcă

Un desert inedit, care îţi va impresiona cu siguranţă toţi prietenii, tarta cu ciocolată şi frişcă trebuie să se numere printre reţetele pe care trebuie neapărat să le încerci.
Ingrediente
Pentru blat
24 biscuiţi Oreo cu ciocolată 6 linguri unt ½ cană fulgi de ciocolată, opţional
Pentru cremă
5 gălbenuşuri
1 ou
30 g amidon
100 g zahăr
470 ml lapte
60 g unt
1 linguriţă esenţă de vanilie
450 g ciocolată bucăţele
frişcă, după gust
ciocolată rasă, pentru decor
Mod de preparare
Mărunţeşti bine biscuiţii, apoi îi amesteci cu untul. Presezi compoziţia într-o tavă de tartă. Topeşti fulgii de ciocolată şi torni crema peste blat. Dai la frigider.
Combini gălbenuşurile, amidonul şi zahărul într-un bol, până obţii un amestec omogen. Încorporezi laptele, apoi dai la microunde 5 minute, amestecând din minut în minut, până se îngroaşă compoziţia. Încorporezi untul şi esenţa de vanilie, apoi amesteci cu ciocolata până se topeşte în totalitate. Torni crema în tavă, peste blat. Acoperi cu o folie de plastic. Dai la rece 2-3 ore. Serveşti cu frişcă. Decorezi, dacă vrei, cu ciocolată rasă.
Sursa http://www.yammiesnoshery.com