Tartă delicioasă cu mure şi prune

tarta cu mure si prune jpeg

Răsfaţă-te cu gustul fructelor de sezon într-o tartă delicioasă cu mure şi prune, foarte uşor de preparat.

Ingrediente

1 foaie de aluat congelat

150 g mure

4 prune, curăţate de sâmburi şi feliate

100 g zahăr brun

1 ½ linguriţă amidon

½ linguriţă esenţă de vanilie

1 ou, bătut

zahăr, pentru decor

îngheţată pentru servire, opţional

Mod de preparare

Întinzi foaia de aluat, o decupezi într-o formă circulară şi o laşi la frigider până când este gata umplutura.Într-un bol, amesteci zahărul, amidonul şi esenţa de vanilie. Combini cu fructele până ce sunt acoperite în totalitate. Dai deoparte 20 de minute să îşi lase sucul, amestecând de 2-3 ori în acest interval.

Scoţi aluatul de la frigider şi îl laşi 5 minute la temperatura camerei, pe o hârtie de copt, pe care o aşezi într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu. Pui umplutura în tavă, cu tot cu suc. Îndoi marginile aluatului spre interior, acoperind o porţiune mică de fructe şi le ungi cu ou, atât pe afară cât şi pe dinăuntru. Presari zahăr peste toată tarta, după gust. Dai la cuptorul preîncălzit la 190 °C, 45-55 de minute, până se rumeneşte uşor. Serveşti cu îngheţată, opţional.

Sursa http://www.thebakerchick.com