Tartă nemţească cu prune

Din acrişoarele prune poţi prepara o minunăţie de desert, tartă nemţească.
De ce ai nevoie pentru tartă
Pentru aluat
250 g făină
50 g amidon
50 g zahăr
1 praf de sare
100 g unt rece
1-2 linguri apă rece
Pentru umplutură
1 gălbenuş
1 lingură lapte
1 linguriţă esenţă de vanilie
10-14 prune
scorţişoară
Cum se prepară tarta
Amesteci făina şi amidonul cu untul rece, tăiat cubuleţe, adaugi zahărul şi sarea, torni apa şi frămânţi până când obţii un aluat omogen, pe care-l înfăşori într-o folie din plastic şi-l dai la rece 30 de minute.
Întinzi o foaie din aluat, pe care o aşezi într-o tavă tapetată, inclusiv pe margini. Speli prunele, le scurgi, le rupi în sferturi şi îndepărtezi sâmburii. Le amesteci cu esenţa de vanilie şi scorţişoară, după gust şi le aşezi în tavă, peste aluat.
Baţi gălbenuşul cu laptele şi ungi tarta, apoi o dai la cuptor 35-40 de minute.