Tartă rapidă cu prune

Arată atât de apetisant! Şi nici nu este greu de făcut această tartă cu prune!
Ai nevoie de Pentru blat ● 1 kg prune ● 2 pahare făină ● 1 pahar zahăr ● 150 g unt ● 1 ou ● 3 linguri amidon ● ½ linguriţă scorţişoară măcinată ● 150 g magiun de prune Pentru decor ● 200 ml frişcă lichidă ● 2 linguri zahăr ● 3 prune ● 1 plic tort-gelee transparent
Mixezi untul moale cu jumătate din cantitatea de zahăr şi cu oul. Adaugi făina şi frămânţi cu mâna un aluat elastic şi nelipicios. Dai aluatul la frigider 20 de minute.
Speli prunele, le cureţi de sâmburi şi le feliezi. Întinzi aluatul într-o tavă tapetată cu făină, apoi îl presari cu amidon. În acest caz, amidonul va împiedica înmuierea aluatului cu zeama pe care o vor lăsa prunele. Peste aluat pui magiunul, apoi feliile de prune proaspete şi presari restul de zahăr şi scorţişoara măcinată. Dai tava la cuptorul preîncălzit la 200 °C 30 de minute.
Prepari conţinutul din plicul de tort-gelee conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi îl torni peste tarta răcită. Dai prăjitura la frigider o oră.
Între timp, baţi frişca rece cu zahărul până se întăreşte. Cureţi prunele de sâmburi şi le feliezi. Decorezi prăjitura cu frişca şi felii de prune proaspete.