Tartă rustică cu mere

Vrei un desert cu aluat fraged şi fructe din belşug? Atunci trebuie neapărat să faci această tartă rustică cu mere, un desert cu miros de toamnă.
De ce ai nevoie pentru tartă
Pentru aluat
300 g făină
1 praf de sare
200 g unt
50 ml apă rece
Pentru umplutură
100 g gem de mere
1 linguriţă esenţă de vanilie
3 linguri zahăr brun
500 g mere
Cum se prepară tarta
Combini făina cu sarea, apoi adaugi untul şi frămânţi până când obţii o consistenţă sfărâmicioasă. Torni apa rece şi frămânţi până când se omogenizează, apoi înfăşori aluatul în folie şi-l dai la rece 30 de minute.
Combini gemul cu esenţa de vanilie şi zahărul. Întinzi o foaie din aluat, o decupezi într-o formă rotundă, apoi o aşezi într-o tavă tapetată. Pui la mijloc o parte din gem, îl întinzi şi aranjezi deasupra felii de mere. Aduci marginile aluatului spre centru şi dai tava la cuptor până când se rumeneşte tarta. O serveşti cu gemul păstrat.