Terină cu carne de porc

terina cu carne de porc jpeg

Iată un preparat care îţi încântă nu doar papilele gustative, ci şi privirea. Această terină cu carne de porc este un deliciu la mesele festive.

Terină cu carne de porc - Ingrediente

1 kg carne macră de porc, tocată 1 ceapă 150 g ficăţei de pui 100 g unt moale 2 căţei usturoi 2 ouă sare piper 50 ml coniac 15-20 felii bacon

Terină cu carne de porc - Mod de preparare

Speli ficăţeii, îi cureţi de pieliţe şi îi tai bucăţele. Topeşti o lingură de unt şi îi prăjeşti, amestecând continuu, până când bucăţelele capătă o pojghiţă lucioasă. Ai grijă să nu se prăjească prea mult pentru că se usucă! Îi aşezi într-un bol şi îi laşi să se răcească, apoi adaugi ceapa călită în restul de unt, sare şi piper, după gust, usturoiul zdrobit, carnea de porc tocată şi treci din nou totul prin maşina de tocat. Încorporezi coniacul, amestecând continuu cu o paletă sau cu o lingură de lemn, şi ouăle bătute.

Tapetezi o tavă cu felii de bacon, având grijă să le pui în aşa fel încât să atârne pe margini, aşezi amestecul, acoperi cu baconul, apoi cu hârtie de copt şi cu folie de aluminiu. Dai la cuptor, pe baie de aburi, având grijă ca apa să ajungă până la jumătatea formei, şi ţii terina 50 de minute. Dai deoparte folia şi hârtia şi o mai laşi încă 25 de minute.