Terină cu ciolan afumat

terina cu ciolan afumat jpeg

La masa de Crăciun, surprinde-ţi invitaţii cu un preparat delicios, care le va spori apetitul. Îi vei impresiona pe dată cu această terină cu ciolan afumat.

Ingrediente

3 ouă 8 morcovi 1 buchet broccoli 500 g ciolan afumat, fără os sare 1 plic gelatină 1 foaie dafin 1 ardei iute

Mod de preparare

Fierbi ciolanul până se înmoaie în apă cu o foaie de dafin şi ardei iute. Îl scoţi şi-l laşi la răcit. Cureţi morcovii şi rupi broccoli bucheţele. Le speli sub un jet de apă rece şi fierbi morcovii în apă cu sare până când se înmoaie, după care adaugi bucheţelele de broccoli şi mai ţii pe foc 2-3 minute. Scurgi legumele şi păstrezi supa, pe care o laşi la răcit.

Fierbi ouăle tari, le treci pe sub un jet de apă rece şi le descojeşti. Tai felii ciolanul afumat. Pui folie alimentară într-o formă de chec şi aşezi un strat de ciolan afumat, inclusiv pe margini.

Dai deoparte 1 ou, 3-4 bucheţele de broccoli, 2 morcovi şi le toci. Tai morcovii rămaşi jumătăţi. Îi aşezi în tavă şi pui printre ei bucheţelele de broccoli. Aşezi un alt strat de ciolan afumat şi ouăle feliate. Deasupra pui oul şi legumele tocate.

Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi o amesteci cu supa de legume. O torni în tavă până când aceasta se umple. Aşezi un strat de ciolan afumat, acoperi cu folie alimentară şi pui deasupra un obiect greu. Dai terina la frigider peste noapte, a doua zi o răstorni şi îndepărtezi folia.