Tobă învelită în aluat

toba invelita in aluat jpeg

Încearcă o reţetă de tobă învelită în aluat şi vei descoperi un preparat delicios, cu care îi vei impresiona pe toţi invitaţii de la masă.

Ingrediente

1 cap de porc 2 bucăţi limbă de porc 2 bucăţi urechi de porc 150 g şorici de porc 5 foi dafin 8 căţei usturoi boabe ienibahar 1 morcov 1 ceapă sare 1 pachet aluat foitaj

Preparare

Cureţi capul de porc şi-l pui la înmuiat în apă 12 ore. În acest interval de timp, schimbi apa de câteva ori şi păstrezi carnea la frigider. Ulterior, pui la fiert capul de porc, limba, urechile, şoriciul împreună cu ceapa, morcovul, 5 căţei de usturoi, ienibahar după gust, sare, foile de dafin. Laşi să fiarbă la foc mic aproximativ 2 ore, până când carnea se desprinde uşor de pe os, o ţii la răcit în apa în care a fiert, apoi o tai pe lung, în bucăţi de 5 cm. Strecori 3 căni din zeama de carne, le amesteci cu puţină sare, 3 căţei de usturoi pisat şi câteva boabe de ienibahar şi le torni peste bucăţile de carne.

Întinzi aluatul foitaj pe o tavă cu pereţii înalţi, pui amestecul de carne, înveleşti cu aluat şi dai tava la cuptor 20 de minute. Când s-a răcit, pui toba la frigider 12 ore.

Ruladă de curcan în aluat

Ruladă de curcan în aluat

Cârnaţi în aluat

Cârnaţi în aluat

Muşchi file de pui în aluat

Muşchi file de pui în aluat