Tocană clasică

Tocana jpeg

O tocană ca la mama acasă este perfectă pe o iarnă atât de grea. Câteva ingrediente, puţin timp şi masa este gata. Poftă buna!

Ingrediente:

1 kg carne de vită 250 g făină 2 linguri ulei 4 linguri bulion 1 pahar vin roşu sec 2 cepe 2 roşii 4 cartofi 2 morcovi sare piper cimbru

Mod de preparare:

Speli legumele, cureţi ceapa, morcovii şi cartofii şi tai roşiile bucăţi. Speli carnea, o cureţi de pieliţe şi o tai cuburi pe care le dai apoi prin făină. Încingi uleiul într-o tigaie şi rumeneşti carnea. Adaugi ceapa şi laşi încă 10 minute pe foc. Apoi verşi bulionul, torni vinul şi roşiile tăiate. Amesteci.

După 10 minute, torni o cană de apă fierbinte, sare, piper şi cimbru. Acoperi şi laşi la foc mic 2 ore. Cu 30 de minute înainte de a lua de pe foc, adaugi cartofii tăiaţi cuburi şi morcovii rondele. Amesteci din când în când, ca să nu se lipească. Poţi servi tocana ornată cu cimbru proaspăt.

Dificultate mică

Timp de preparare: 1h

4 porţii