Tocană cu carne de vită şi fasole

tocana carne vita fasole jpeg

N-ai mai pregătit de mult itmp o tocană cu carne de vită şi fasole! Şi multe legume! Pune şi multe legume ca să iasă delicioasă şi aromată!

Ingrediente pentru tocană cu carne de vită şi fasole

600 g carne de vită 2 morcovi noi 300 g fasole boabe 1 legătură de ceapă 2 căţei de usturoi ½ rădăcină de ţelină 1 cană roşii în bulion, tăiate 2 linguri pastă de roşii 100 ml vin alb sec (opţional) 3 cuişoare 1 lingură pătrunjel verde tocat 1 linguriţă zahăr 2 linguri ulei sare piper

Mod de preparare pentru tocană cu carne de vită şi fasole

Se fierbe fasolea, schimbând două ape, până când boabele sunt bine pătrunse, apoi se scurge. Carnea se porţionează şi se rumeneşte uşor în ulei, pe toate părţile. Se adaugă ceapa tocată mărunt, usturoiul tocat fin sau zdrobit, morcovul şi ţelina trecute prin răzătoarea mare. Se lasă 10 minute să se călească împreună. Se adaugă pulpa de roşii, fasolea fiartă, vinul, se condimentează după gust, cu sare, piper, cuişoare, pătrunjel verde şi se lasă să fiarbă.

La sfârşit, se adaugă pasta de roşii amestecată cu zahărul, se lasă să dea un clocot şi se ia deoparte. Tocana cu carne de vită şi fasole se serveşte caldă.