Tocăniţă de carne cu praz

tocanita de carne cu praz jpeg

Prazul sau „ceapa gurmanzilor“ poate fi vedeta acestui fel de mâncare pe care îl poţi prepara în puţin peste o oră.

Ingrediente (4 porţii)

1 kg carne 1 kg praz 1 morcov 1 ardei 1 păstârnac 1 praf de sare piper m măsline, opţional

Mod de preparare

1››› Tai carnea cubuleţe, o acoperi cu apă şi o dai într-un clocot. Schimbi apa, speli carnea şi o pui din nou la fiert. Apa trebuie să acopere carnea cu 3-4 degete. Iei spuma dacă este nevoie şi adaugi sare. Când furculiţa începe să intre în carne, adaugi morcovul, ardeiul şi păstârnacul tocate după dorinţă şi mai laşi până când apa ajunge la nivelul cărnii. Adaugi prazul tăiat şi ţii până scade zeama. Cu cinci minute înainte să stingi focul condimentezi după gust şi adaugi, dacă vrei, măsline.