Tocăniţă de vită

Puteţi prepara tocăniţă de vită pe care să o consumaţi imediat după preparare sau pe care o puteţi pune la congelator pe o perioadă de până la o lună.
Ingrediente
1 kg carne de vită
1 linguriţă de sare
¾ linguriţă de piper
3 linguri de ulei
1 ceapă tocată mărunt
2 căţei de usturoi tocaţi mărunt
100 g pastă de tomate
1 l supă de vită
3 linguri de făină
3 linguri de apă
5 morcovi tăiaţi rondele
3 cartofi tăiaţi cubuleţe
pătrunjel proaspăt tocat
Mod de preparare
Presari carnea de vită cu sare şi piper. Într-un vas de fontă, încingi uleiul şi prăjeşti carnea de vită. Când este gata, o scoţi şi o laşi pe o farfurie.
Topeşti untul în acelaşi vas. Adaugi ceapa şi o laşi 2-3 minute, după care pui şi usturoiul. După 1 minut, torni pasta de tomate şi supa de vită. Amesteci până se omogenizează compoziţia. Pui înapoi carnea şi laşi să fiarbă cu vasul acoperit o oră-o oră şi jumătate.
Într-un vas mic amesteci făina cu apa şi, apoi, o încorporezi uşor în tocăniţă. Adaugi cartofii şi morcovii. Acoperi din nou vasul şi mai laşi să fiabră 30-40 de minute, până când carnea şi legumele se frăgezesc. La final, presari pătrunjelul.
Sursa: Taste of Home