Tochitură

tochitura moldoveneasca jpeg

Te poţi răsfăţa în această duminică cu o reţetă delicioasă.

Ingrediente

250 g ceafă de porc 250 g pulpă de porc 200 g ficat de porc 200 g cârnaţi semiafumaţi 1 ceapă 4 căţei usturoi 6 ouă 1 lingură pastă de tomate 1 l supă de oase cimbru 100 ml vin roşu sec 100 ml ulei sare piper

Mod de preparare

Cureţi de pieliţe carnea, ficatul, le speli bine, le usuci, le tai cuburi şi le căleşti în ulei încins, apoi adaugi cârnaţii feliaţi. Amesteci şi adaugi ceapa tăiată mărunt şi cimbrul, le ţii aproximativ 20 de minute, pui pasta de roşii, mai ţii 10 minute şi torni vinul, apoi supa de oase. Potriveşti gustul de sare şi piper şi laşi să fiarbă până când se îngroaşă sosul. Zdrobeşti usturoiul, îl tai şi îl pui în vas. Laşi 5 minute, la foc mic. Prăjeşti ouăle ochiuri. Serveşti tochitura cu mămăliguţă.