Tort bavarez cu vişine din compot, desertul perfect în weekend

tort bavarez cu visine jpeg

În perioada rece, când cele mai savuroase fructe de grădină lipsesc, deschizi un borcan de compot şi te gândeşti ce bine le-ar sta fructelor într-o prăjitură aleasă. Încearcă, aşadar, un ton bavarez cu vişine şi adu-ţi aminte de aromele de vară.

Ingrediente

Pentru blat

6 ouă 1 pahar zahăr 1 pahar făină 100 g unt topit 50 g fulgi de ciocolată 2 linguri cacao pudră

Pentru cremă

500 ml lapte

500 ml smântână pentru frişcă

5 gălbenuşuri

20 g gelatină

100 g zahăr

Pentru decor

300 g vişine din compot

200 ml compot de vişine

10 g gelatină

Mod de preparare

Pentru blat, încălzeşti cuptorul la 170 °C. Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă. Adaugi zahărul treptat, continuând să mixezi. După ce ai pus tot zahărul, baţi amestecul încă 3 minute. Adaugi treptat şi gălbenuşurile, mixând la viteză mare. Torni făina, puţin câte puţin, amestecând cu mixerul dat pe viteza minimă. La final, pui untul topit şi amesteci totul cu o paletă. Împarţi aluatul în două părţi egale, iar într-una adaugi pudra de cacao şi fulgii de ciocolată. Coci aluatul în 2 tăvi cu diametrul de 26 cm, tapetate cu hârtie de copt, 18-20 de minute.

Pentru cremă, baţi gălbenuşurile cu zahărul. Separat, pui laptele pe foc, iar când începe să fiarbă, dai flacăra la minimum. Adaugi în gălbenuşuri câte o lingură din laptele fierbinte, amestecând continuu pentru a nu se forma cocoloaşe. Jumătate din compoziţie o pui pe baie de aburi, iar cealaltă jumătate o amesteci cu gelatina, preparată conform indicaţiilor de pe ambalaj. Combini cele două amestecuri şi le laşi pe baie de aburi 8 minute. Vei obţine o cremă groasă, o dai deoparte şi aşezi vasul imediat într-o oală cu apă foarte rece şi cuburi de gheaţă. În timp ce crema se răceşte, trebuie să o amesteci continuu, apoi o dai la frigider 30 de minute.

Baţi smântâna pentru frişcă şi o amesteci cu crema de la frigider. Aşezi blatul de cacao într-o tavă cu pereţii detaşabili, întinzi crema, pui peste ea blatul galben şi dai tortul la rece 3 ore.

Încălzeşti compotul atât cât să nu frigă şi îl combini cu gelatina preparată conform instrucţiunilor. Torni amestecul peste tort, decorezi cu vişinele din compot şi-l dai la frigider peste noapte.

Prăjitură cu vişine şi migdale (fără zahăr)

Prăjitură cu vişine şi migdale (fără zahăr)

Tartă cu brânză dulce şi gem de vişine

Tartă cu brânză dulce şi gem de vişine

Guguluf cu vişine

Guguluf cu vişine