Tort cu ananas, fără coacere

1 tort cu ananas jpg jpeg

De multe ori, ananasul este asociat cu iarna. Dar din fructul exotic poate fi preparat un tort delicios, de vară.

Ingrediente ● 300 g biscuiţi simpli ● 150 g miez de nucă ● 100 g ciocolată ● 2-3 linguri cacao ● 1 esenţă de rom ● 1 compot de ananas ● 5 linguri zahăr ● 400 ml frişcă lichidă ● 1 esenţă de vanilie ● 100 g ciocolată cu lapte, pentru decor ● 4 linguri fistic, pentru decor ● 1 pacheţel gelatină

Cum se prepară tortul

Zdrobeşti biscuiţii şi nuca şi le pui într‑un castron mai mare. Adaugi cacaua, zahărul, ciocolata topită, jumătate din ananasul din compot tăiat mărunt şi esenţa de rom. Torni din zeama de compot treptat, amestecând continuu, până se leagă compoziţia. Nu trebuie să fie foarte moale. Tai ananasul rămas cubuleţe, baţi frişca cu esenţa de vanilie şi o amesteci cu gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

Într-o formă de tort cu pereţi detaşabili aşezi compoziţia de biscuiţi pe mijloc şi o modelezi cu un cuţit cu lama mai lată. Torni frişca în formă şi o dai la rece o oră. Scoţi tortul din formă, îl decorezi cu bucăţelele de ananas tăiate cubuleţe şi ciocolată rasă. Tapetezi lateralele tortului cu fisticul zdrobit şi dai la rece.