Tort cu cacao şi bezea de nuci

Cake with Cream jpeg

Cine poate refuza o prăjitură care are in compoziţie delicioasa ciocolata? Noi nu! Aşa că ţi-am pregătit o reţetă delicioasă de tort cu cacao şi bezea de nuci.

Ingrediente pentru tort cu cacao şi bezea de nuci

Pentru blatul de cacao ● 170 g făină ● 50 g cacao ● 4 albuşuri ● 150 ml apă clocotită ● 6 gălbenuşuri ● 80 ml ulei ● 1 praf de sare ● 190 g zahăr ● 1 ½ linguriţă praf de copt Pentru cremă ● 100 g ciocolată neagră ● 100 ml smântână pentru frişcă ● 20 g zahăr pudră ● 200 g căpşuni Pentru blatul de bezea ● 2 albuşuri ● 150 g zahăr ● 1 praf de sare ● 1 linguriţă zeamă de lămâie ● 1 linguriţă amidon de porumb ● 100 g nuci Pentru decor ● 200 ml smântână pentru frişcă ● 150 g zahăr pudră ● nuci ● fulgi de ciocolată

Cum se prepară tortul de cacao şi bezea cu nuci

Pentru blat, dizolvi pudra de cacao în apa clocotită şi laşi amestecul să se răcească. Separat, baţi gălbenuşurile cu 90 g zahăr, până obţii o cremă deschisă la culoare. Continui să mixezi şi încorporezi uleiul, apoi amestecul de cacao.

Pui făina cernută cu praful de copt. Separat, baţi albuşurile cu restul de zahăr şi cu sarea până de vin spumă. Adaugi spuma de albuşuri în aluat, în 3 reprize, şi omogenizezi cu grijă după fiecare. Torni aluatul într-o tavă tapetată şi-l coci 45 de minute, la 170 °C. Când este gata, laşi blatul să se răcească pe un grătar.

Pentru blatul de bezea, prăjeşti nucile într-o tigaie, apoi le zdrobeşti cu blenderul. Separat, baţi albuşurile cu sarea şi cu zeama de lămâie până obţii o spumă. În timp ce mixezi adaugi zahărul şi amidonul, apoi nucile zdrobite. Torni compoziţia într-o tavă tapetată, cu acelaşi diametru precum cel al tăvii în care ai copt şi blatul de cacao. Dai la cuptorul preîncălzit, la 150 °C, 30-35 de minute.

Pentru cremă, topeşti ciocolata pe baie de aburi, apoi o laşi la răcit. Separat, baţi smântâna rece pentru frişcă cu zahărul. Amesteci crema de frişcăcu ciocolata topită şi adaugi căpşunile tăiate cubuleţe.

Pentru decor, baţi smântâna pentru frişcă de la frigider cu zahărul până obţii o cremă.

Peste blatul de cacao întinzi crema de ciocolată şi căpşuni. Deasupra aşezi blatul de bezea cu nuci şi acoperi tortul cu crema de frişcă. Îl decorezicu nuci zdrobite şi cu fulgi de ciocolată şi-l dai la frigider 4 ore.