Tort cu cacao şi prune

Cream Cake with Plums jpeg

Surprinde-ţi familia cu un desert inedit cu cacao şi prune, la început de toamnă!

Ingrediente Pentru blat 200 g făină 2 linguriţe praf de copt ¼ linguriţă bicarbonat 1 praf de sare 125 ml ulei 225 g zahăr 5 gălbenuşuri 8 albuşuri 60 g cacao 1 lingură cafea instant 175 ml apă Pentru cremă 1 l frişcă lichidă 400 g iaurt 5 linguri zahăr 20 g gelatină 300 g prune Pentru decor nuci sfărâmate prune proaspete

Mod de preparare

Pentru blat, amesteci cafeaua şi pudra de cacao cu apa fierbinte. Laşi amestecul deoparte până se răceşte. Separat, combini 180 g de zahăr cu sarea, bicarbonatul, praful de copt şi cu făina. Baţi gălbenuşurile, apoi le amesteci cu uleiul şi cu compoziţia de cafea. Adaugi amestecul de ingrediente uscate. Baţi albuşurile cu restul de zahăr până devin spumă. Încorporezi spuma de albuşuri treptat în aluat, amestecând cu grijă, apoi îl torni într-o tavă rotundă, tapetată, cu diametrul de 26 cm.

Coci blatul o oră, la 160 °C. Între timp, pregăteşti crema. Hidratezi gelatina în 100 ml de apă rece 30 de minute, apoi o topeşti pe baie de aburi până devine lichidă şi transparentă. Laşi gelatina să se răcească puţin. Baţi frişca împreună cu zahărul până devine cremoasă, o amesteci cu iaurtul, apoi încorporezi gelatina. Tai blatul în două. Peste prima felie pui prunele feliate şi jumătate din cantitatea de cremă. Acoperi cu cealaltă bucată de blat şi pui şi restul de cremă. Decorezi tortul după imaginaţie şi îl dai la frigider 5 ore.