Tort cu cremă mascarpone

Mocca Cake with Pears jpeg

Combinaţia de pere şi cremă fină de mascarpone este pur şi simplu irezistibilă şi va transforma acest tort într-un desert special.

Ai nevoie de

Pentru blat

10 ouă

500 g făină

500 g zahăr pudră

8 linguri ulei

coaja de la o portocală

Pentru cremă

3 pere tăiate feliuţe

500 ml smântână pentru frişcă

500 g brânză mascarpone 3 fructe kiwi bine coapte 4 linguri zahăr tos

2-3 pere tăiate feliuţe

Pentru decor

frişcă bătută

feliuţe de pere

decor de ciocolată

boabe de cafea

Cum se prepară

Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi spumă albuşurile, pui în ploaie zahărul, mixând continuu până când se întăreşte. Separat, amesteci, ca la maioneză, gălbenuşurile cu uleiul. Încorporezi în albuşuri, o lingură de făină, mixezi, apoi o lingură de gălbenuş, mixezi. Procedezi astfel până când termini ingredientele, apoi adaugi coaja de portocală. Torni aluatul într-o tavă tapetată, îl dai la cuptorul încins până când trece testul scobitorii. Îl laşi la răcit şi îl tai în trei felii.

Pentru cremă, cureţi fructele, le faci piure, le pui pe foc împreună cu zahărul, amesteci să se topească, apoi le strecori. După ce s-a răcit amesteci piureul de kiwi cu mascarpone.

Întinzi cremă pe prima felie de blat, aşezi din loc în loc feliuţe de pere, adaugi celalată felie, cremă, feliuţe de pere şi ultima felie de blat. Îmbraci tortul cu crema rămasă, îl ornezi cu feliuţe de pere, frişcă, boabe de cafea, iar pe margine cu decor de ciocolată. Îl dai la rece.