Tort cu cremă mascarpone, fără coacere

1 tort cu mascarpone jpg jpeg

Un tort răcoros, pentru care nu ai nevoie de blat sau să deschizi aragazul.

Ingrediente Pentru blat: ● 150 g orez expandat ● 400 g lapte condensat ● 250 g ciocolată neagră Pentru cremă: ● 250 g mascarpone ● 400 ml frişcă ● 20 g gelatină ● 100 ml apă rece ● 150 g zahăr pudră ● 300 g căpşuni

Cum se prepară tortul

Pentru blat, topeşti ciocolata cu laptele condensat pe baie de aburi. Adaugi orezul expandat, amesteci şi torni compoziţia într- o tavă rotundă de 20 cm, cu pereţii detaşabili.

Pentru a pregăti crema, hidratezi gelatina în apă 15 minute. Între timp, baţi crema mascarpone cu zahărul pudră. Separat, mixezi frişca rece. Gelatina o pui pe baie de aburi până dă în clocot, o laşi la răcit un minut, apoi o torni peste crema de mascarpone. Adaugi frişca bătută şi căpşunile tăiate cubuleţe. Torni crema peste blatul de orez expandat.

Dai tortul la frigider 4-5 ore înainte de a o servi.