Tort cu prune fără coacere

Sponge biscuit Cake with Plums jpeg

Încearcă un delicios tort cu prune fără coacere, care va deveni cu siguranţă preferatul tău.

Ingrediente 200 g brânză de vaci grasă 500 g smântână cu 20% grăsime 30 g gelatină 1 pahar zahăr 200 g pişcoturi 300 g prune fulgi de migdale

Mod de preparare

Hidratezi gelatina într-un pahar cu apă 30 de minute. Între timp, baţi smântâna cu brânza şi zahărul. Topeşti gelatina pe baie de aburi până devine lichidă şi transparentă, apoi o laşi la răcit. Amesteci gelatina cu crema de brânză.

Aranjezi pişcoturile într-o tavă rotundă cu pereţii detaşabili. Printre pişcoturi aşezi felii de prune şi crema de brânză. Decorezi tortul cu feliuţe de prune şi cu fulgi de migdale, apoi îl dai la frigider 5-6 ore.