Tort cu spanac şi orez

Spinach Risotto with Herb Sauce jpeg

Alege să te bucuri de deliciile lumii fără să te îngraşi deloc. A venit momentul să încerci un desert cu spanac şi orez.

De ce ingrediente ai nevoie pentru tort cu spanac şi orez ● 400 g orez fiert ● 4 ouă ● 150 g caşcaval ● 300 g spanac ● sare ● piper ● 2 linguri unt Pentru sos ● 1-2 căţeide usturoi ● 100 g iaurt

Opăreşti, 3 minute, spanacul în apă cu sare, îl scurgi şi îl tai. Amesteci orezul cu ouăle bătute separat, sare şi piper, după gust şi cu caşcavalul ras. Ungi un vas mic, rotund, cu unt şi aşezi ingredientele astfel: un strat de spanac, nivelezi, unul de orez, iar spanac şi termini cu orez. Îl dai la cuptorul încins până când se umflă orezul şi capătă o frumoasă culoare arămie. Îl serveşti împreună cu sosul de iaurt frecat cu usturoi.