Tort de ciocolată cu zmeură

deliciu ciocolata jpeg

Un desert care va impresiona toţi invitaţii, demn de răspândit pe reţelele de socializare, tortul de ciocolată cu zmeură te va cuceri de la prima degustare.

Ingrediente

Pentru blat 60 g pudră de cacao 125 ml apă fiartă 125 g unt, la temperatura camerei 280 g zahăr fin 1 linguriţă esenţă de vanilie 3 ouă 150 g făină 1 praf de copt Pentru cremă 120 g ciocolată neagră, tăiată bucăţele 150 g unt, la temperatura camerei 160 g zahăr pudră 1 linguriţă jumătate esenţă de vanilie Pentru decor zmeură proaspătă, după gust

Preîncălzeşti cuptorul la 180 °C. Tapetezi 3 tăvi circulare de prăjituri cu hârtie de copt. Amesteci pudra de cacao cu apa fiartă, până se formează o pastă. Dai deoparte.

Mixezi untul cu zahărul şi esenţa de vanilie, timp de 1-2 minute. Încorporezi treptat ouăle. Combini alternativ cu făina şi pudra de cacao, până obţii un amestec omogen. Împarţi compoziţia, în mod egal, în cele 3 tăvi şi o nivelezi. Dai la cuptor 20-25 de minute sau până ce blaturile trec testul cu scobitoarea. Laşi 3 minute să se răcească, apoi scoţi din tăvi.

Pentru cremă, topeşti ciocolata pe baie de aburi. Laşi la răcit la temperatura camerei. Mixezi untul 1 minut, apoi amesteci cu zahărul, încă aproximativ 2 minute. Adaugi esenţa de vanilie. Încorporezi ciocolata topită, mixând până se formează o cremă fină.

Torni crema într-un poş pentru ornat prăjituri sau pungă tăiată la unul din capete. Decorezi fiecare blat cu crema de ciocolată şi zmeură, după imaginaţie.

Sursa http://www.sugaretal.com