Tort de dovleac cu cremă de brânză şi ganache de ciocolată

Dovleacul a devenit un fel de obsesie pentru mine în perioada asta. Dovleacul şi toate bunătăţile preparate din el...Aşa că am mai pregătit ceva bun pentru voi: tort de dovleac cu cremă de brânză şi ganache de ciocolată.
Tort de dovleac cu cremă de brânză şi ganache de ciocolată - Ingrediente
1 1/2 cană zahăr 1 cană unt moale 3 ouă, la temperatura camerei 1 linguriţă esenţă de vanilie 2 căni făină 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 2 linguriţe praf de copt 1/4 linguriţă sare 1 lingură condimente pentru dovleac 1 1/2 cană piure de dovleac
1/2 cană unt moale
120 g cremă de brânză moale
1/2 linguriţă esenţă de vanilie
1 cană zahăr
Pentru ganache de ciocolată
1 cană smântână
300 g ciocolată amăruie
Tort de dovleac cu cremă de brânză şi ganache de ciocolată - Mod de preparare
Încingi cuptorul şi ungi două tăvi rotunde cu puţină grăsime.
Într-un bol adânc, mixezi la viteză medie untul şi zahărul. Adaugi ouăle unul câte unul, mixezi, apoi pui şi esenţa de vanilie.
Într-un alt bol, amesteci făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sare şi condimentele pentru dovleac. Încorporezi, cu grijă, ingredientele uscate în cele umede. Opreşte, apoi, mixerul şi cu grijă încorporezi piureul de dovleac.
Torni aluatul în forme, în mod egal, şi nivelezi. Dai la copt 35-40 de minute sau până trec testul scobitorii. Scoţi din cuptor, apoi, şi laşi la răcit câteva minute. Scoţi blaturile cu grijăn şi le laşi să se răcească de tot.
Pentru crema de brânză, amesteci untul cu crema de brânză, încorporezi esenţa de vanilie, apoi zahărul şi mixezi bine.
Aşezi unul din blaturi, tai un capac de 1 cm şi întinzi crema. Aşezi apoi celălalt blat deasupra, căruia i-ai tăiat un capac tot de 1 cm.
Faci ganache-ul chiar înainte de a-l folosi, prin încălzirea smântânii într-o cratiţă până începe să bolborosească. Pui ciocolata dată pe răzătoare într-un vas din care poţi turna cu uşurinţă. Torni smântâna fierbinte peste ciocolată. Amesteci până obţii o cremă. Laşi deoparte 2 minute. Amesteci cu grijă, apoi torni cu grijă ganache-ul peste prăjitură. Va fi destul de gros, aşa că ar fi bine să-l întinzi cu ajutorul unui cuţit lat. S-ar putea chiar să curgă pe margini, iar sfatul nostru este să-l laşi aşa.
Poţi tăia felii la 15 minute de când ai pus ganache-ul, dar cel mai bine e să-l laşi la frigider cel puţin o oră.
sursa: http://www.lifesambrosia.com/
Cea mai bună prăjitură cu dovleac şi cremă de brânză
Cea mai bună prăjitură cu dovleac şi cremă de brânză
Tartă cu dovleac. Reţeta cea mai simplă
Tartă cu dovleac. Reţeta cea mai simplă
Cele mai bune negrese cu cremă de brânză şi piure de dovleac
Cele mai bune negrese cu cremă de brânză şi piure de dovleac