Tort diplomat

Ingrediente: 3-4 fructe de kiwi, 1 compot, de ananas (rondele), 1 l frişcă vegetală, 4 plicuri gelatină, 2 albuşuri, 2 pachete pişcoturi
Pentru cremă: 6 gălbenuşuri, 250 g, zahăr, 500 ml lapte, (fiert şi răcit), 3 linguri făină
Pentru decor: 13 jeleuri roşii, bombonele, decorative colorate, 1 linguriţă, de cacao
Mod de preparare:Pregatire: 1h Fierbere: 10 min Dificultate: medie
Amesteci cu telul toate ingredientele pentru cremă şi le pui pe foc mic, amestecând continuu până devine o cremă fină, după care o dai la răcit. Între timp, baţi frişca şi, separat, cele două albuşuri spumă. După ce se răceşte crema, adaugi jumătate din frişcă, cele două albuşuri, gelatina topită pe baie de aburi şi amesteci bine.
Între timp, cureţi fructe le de kiwi şi le tai feliuţe. Într-o cratiţă, aşezi o pungă din plastic, torni o parte din cremă, aşezi bucăţile de kiwi, iar peste ele un strat de pişcoturi. Torni restul de cremă şi apoi ronde lele de ananas şi un alt strat de pişcoturi.
Laşi la rece 2-3 ore, după care îl răstorni pe un platou. Amesteci puţină frişcă cu cacaua, iar cu restul îmbraci tortul. Îl ornezi, după inspiraţie, cu jeleuri, cu bombonele decorative şi cu frişca cu cacao.
de la Laura Eliza Cojocariu, Vaslui