Vărzările, o gustare de sezon

Plăcintele cu varză, vărzările, sunt foarte gustoase şi uşor de preparat.
Ingrediente Pentru aluat 500 g făină 150 ml apă 150 ml ulei 1 praf de sare Pentru umplutură ½ varză sare piper 4-5 linguri ulei cimbru 1 ou, pentru uns 2 linguri lapte
Mod de preparare
Amesteci ingredientele pentru aluat şi frămânţi până când nu se mai lipeşte de degete. Îl laşi să se odihnească 30 de minute. Toci varza şi o freci cu sare, apoi o pui într-o cratiţă cu 2-3 linguri de ulei şi amesteci constant până scade apa lăsată. Adaugi restul de ulei şi mai ţii câteva minute pe foc. Condimentezi cu sare, piper şi cimbru, după gust.
Întinzi o foaie din aluat, din care decupezi cercuri cu gura unei căni. Pui pe fiecare câte o lingură de umplutură, apoi lipeşti capetele aluatului. Aşezi vărzările într-o tavă cu hârtie de copt, cu spaţii între ele. Le ungi cu oul bătut şi amestecat cu lapte. Le ţii la cuptor, încălzit în prealabil, până când se rumenesc.