Miros îmbietor, preparate proaspete, bogăţie de arome, diversitate. Un singur cuvânt: grătar!

 

Ingrediente

4 bucăţi antricot cu os

Pentru marinată:

3 linguri sos barbecue

2 linguri ketchup dulce sau iute, după preferinţă

1 linguriţă muştar cu boabe

½ linguriţă zahăr

1 linguriţă sare

½ linguriţă piper negru măcinat

1 lingură ulei

½ linguriţă fulgi de chili, opţional

½ linguriţă boabe de coriandru

Zdrobeşti grosier boabele de coriandru într-un mojar şi le pui într-un castron. Adaugi restul ingredientelor pentru marinată şi omogenizezi. Opreşti un sfert din acest amestec, iar cu restul ungi carnea de porc, o pui într-un vas etanş şi o laşi la marinat, la frigider, între 4 şi 8 ore.

Scoţi carnea din frigider, o ţii 30 de minute la temperatura camerei şi o frigi pe grătar sau în tigaia grill, întorcând-o de 3-4 ori, până e făcută. La final, o ungi cu marinata rămasă şi o laşi la odihnit 5 minute înainte de servire.

FOTO Shutterstock

Loading...