Masa ta poate fi înnobilată de această friptură.

Ingrediente

1 kg antricot de vită
100 g unt
2 linguri ulei
1 căpăţână de usturoi tăiată la cap
sare
piper
2-3 crenguţe de rozmarin

Mod de preparare

Speli carnea, o dai cu piper, o rulezi şi o legi cu sfoară. Topeşti untul într-o tigaie,adaugi uleiul şi pui antricotul legat. Îl rumeneşti pe toate părţile, apoi îl aşezi într-o
tavă, torni grăsimea în care l-ai fript şi adaugi căpăţâna de usturoi.

Speli şi tai o crenguţă de rozmarin şi o presari peste antricot, iar restul îl pui în tavă. Dai la cuptorul încins, la foc mare, cam 20 de minute, apoi dai focul mic şi mai laşi
încă 30 de minute.

Din când în când, îl stropeşti cu sosul lăsat în tavă. Când este aproape gata, îl dai cu sare. Serveşti antricotul cu un piure de conopidă, de cartofi sau cu murături.

sursa foto: Shutterstock

Loading...
Evaluează articolul