Porc...Da, ştim, iar porc...Sunt unii oameni care nu se satură niciodată de carne de porc...Varianta de azi, pentru un aperitiv apetisant este şniţel.

Ce ai nevoie

700 g carne de porc (pulpă, muşchi)

Pentru sosul de macerare

3 căţei de usturoi
1 lingură zeamă de lămâie
1 linguriţă pătrunjel proaspăt sau uscat
1 linguriţă cimbru proaspăt sau uscat
1 lingură ulei
sare

Pentru aluatul de şniţele

2 ouă
1 linguriţă muştar
făină
2-3 linguri bere (apă minerală)
sare
ulei pentru prăjit

Se taie bucata de carne de porc în felii subţiri, se bat cu ciocanul de şniţele pentru a se frăgezi. Se amestecă toate ingredientele pentru sosul de macerare şi se ung feliile de carne pe ambele părţi. Se lasă la rece circa 20 de minute să se aromatizeze.

Între timp, se bat ouăle pentru aperitive, se adaugă sare, după gust, muştar, două linguri de făină treptat şi se subţiază cu bere (sau apă minerală), până la consistenţa aluatului de clătite.

Se scot feliile de carne din sosul de macerat, se trec prin făină, aluat, din nou prin făină şi se rumenesc, pe ambele părţi, în ulei bine încins. Aceste aperitive se servesc calde, cu salată rucola şi pâine prăjită.

sursa foto: Shutterstock

Bruschete cu somon

Pateuri cu branza feta si spanac

Sandvish Carolina cu creveti

Loading...