Pregăteşti o masă festivă şi vrei să îţi răsfeţi invitaţii cu câteva aperitive deosebite? De ce nu încerci aceste aperitive cu prosciutto şi brânză de capră, umplute cu curmale dulci. În doar 15 minute, aperitivele vor fi numai bune de servit la masă.

Ingrediente

12 curmale, fără sâmburi
60 g brânză moale de capră, la temperatura camerei
60 g cremă de brânză (cu un conţinut scăzut de grăsime), la temperatura camerei
1 linguriţă cimbru verde, tocat
2 linguri nuci pecan, tocate
sare grunjoasă, după gust
piper negru măcinat, după gust
6 felii de prosciutto, tăiate în două pe lungime

Mod de preparare

Într-un castron mic, amesteci toate ingredientele, mai puţin curmalele şi prosciutto, până la omogenizare. Pui cam jumătate de linguriţă din umplutură de brânză astfel obţinută în curmale. După ce ai umplut curmalele, le înfăşori pe fiecare într-o bucăţică de prosciutto şi fixezi aperitivele cu o scobitoare. Serveşti imediat sau acoperi curmalele cu o folie de plastic şi le dai la frigider câteva ore, înainte să vină musafirii.

Sursa + foto: reciperunner.com

Miniaperitive cu felii de măr şi ton

Aperitive cu roşii şi mozzarella, inspirate de salata Caprese

Miniaperitive cu caşcaval

Loading...