Iată un aperitiv rapide delicios şi condimentat. Este gustarea perfectă dacă ai musafiri sau dacă ţi-e poftă de ceva deosebit!

 

Ingrediente

12ardei jalapeno

200 g cremă de brânză

70 g caşcaval

2 ouă

200 g făină

200 g pesmet

sare

piper

1 linguriţă boia dulce

ulei, pentru prăjit

ceapă verde, pentru decor

 

Speli ardeii jalapeno, îi tai pe lung, apoi, cu un cuţit subţire îndepărtezi cotorul, seminţele şi nervurile, dar păstrezi codiţele. Dai caşcavalul prin răzătoarea mică şi îl amesteci cu crema de brânză. Umpli fiecare ardei cu această compoziţie, apoi îi laşi la frigider 30 de minute.

Baţi ouăle cu sare şi piper, amesteci pesmetul cu boiaua dulce. Treci ardeii prin făină, ou şi pesmet, apoi îi prăjeşti în baie de ulei, la foc mediu, până se rumenesc. Îi scoţi pe şerveţele de hârtie, pentru a absorbi surplusul de ulei. Îi decorezi cu codiţe tocate de ceapă verde şi îi serveşti calzi, cu sosul preferat.

FOTO Shutterstock

 

 

Loading...