Cea mai simplă reţetă de băscuţe cu unt şi miere este chiar aceasta. Nici nu o să-ţi vină să crezi cât de uşor se poate pregăti! Iar cei dragi vor fi de-a dreptul cuceriţi de acest gust.

Băscuţe cu unt şi miere. Reţeta cea mai simplă - Ingrediente

240 ml lapte integral, călduţ
1 cub de drojdie
1/2 linguriţă zahăr
84 g miere
1 ou + 1 gălbenuş
60 g unt, topit şi uşor răcit
1/2 linguriţă sare
452 g făină

Pentru topping

60 g unt moale
2 linguri miere

Băscuţe cu unt şi miere. Reţeta cea mai simplă - Mod de preparare

Torni laptele cald într-un bol de mixer şi le învârţi cu cârligele. iar dacă nu ai mixer poţi folosi un vas foarte mare. Pune drojdia şi zahărul şi amestecă-le uşor, cu o lingură, cu laptele şi lasă deoparte 15 minute.

Cu mixerul la viteză mică, adaugi şi amesteci mierea, oul, gălbenuşul, untul topit, sare şi 3 căni de făină. Mixează la viteză mică 1 minut, apoi adaugi 1/2 cană de făină, pe măsură ce se amestecă toate ingredientele. Dacă aluatul este prea lipicios pentru a fi mânuit, mai adaugi puţină făină, câte o lingură. Da să nu fie pra multă, pentru că vrei un aluat moale.

Formează o bilă din aluat şi pune-o pe o suprafaţă cu făină. Frământă pntru 2 minute, apoi le pui într-un bol uns cu grăsime şi laşi acoperit să crească într-un loc cald, cam până îşi dublează dimensiunea. Când şi-a mărit dimensiunea, mai frămânţi puţin aluatul pentru a elimina aerul. Scoţi aluatul din vas, îl pui pe o suprafaţă cu făină şi îl mai frămânţi puţin. Taie aluatul în jumătate, iar fiecare jumătate în 8 părţi egale pentru a obţine 16 bucăţi. Nu trebuie să aibă mărime perfectă. Mai lasă o oră să crească, în tavă.

Încingi cuptorul. Laşi la cuptor timp de 18-21 de minute până se rumenesc. Cât sunt la cuptor, amestecă ingredientele pentru topping, pentru a obţine o compoziţie crmoasă de miere şi unt.

Scoţi băscuţele din cuptor şi ungo pe deasupra cu unt şi miere.

sursa: http://sallysbakingaddiction.com/

Băscuţe cu stafide

Cele mai bune cornuri cu ciocolată

Cornuri cu ciocolată

Cornuri aperitiv cu brânză

Loading...