Portocala este un fruct, dar şi un condiment apreciat, folosit cu succes în bucătăriile multor popoare. Şi în gastronomia românească portocala a intrat pe lista ingredientelor apreciate atât pentru dulciuri, cât şi pentru anumite mâncăruri.

Ingrediente (4 porţii)

4 portocale bine coapte
2 banane
500 ml suc de ananas (proaspăt sau din compot)
1 lingură miere
2 linguri zeamă de lămâie

Mod de preparare

Storci zeama de la două portocale, iar celelalte două le tai rondele subţiri. Cureţi bananele de coajă şi le tai felii. Amesteci în blender sucul de portocale, sucul de ananas, mierea şi zeama de lămâie, până se omogenizează. Serveşti băutura în cupe largi, punând mai întâi mixul de portocale, ananas şi lămâie, la care adaugi rondele de portocale şi felii de banane. Serveşti cu sau fără gheaţă, după preferinţă. Este suficient pentru patru persoane.

Loading...