Masa nu este completă fără un desert pe măsură, cum sunt aceşti biscuiţi cu banane.

De ce ai nevoie pentru biscuiţi cu banane

125 g unt

250 g zahăr

2 plicuri zahăr vanilat

2 ouă

100 g ciocolată neagră

250 g fãină

1 linguriţă rasă praf de copt

1 praf sare

3 banane

Cum se prepară biscuiţi cu banane

Rupi ciocolata şi o topeşti pe baie de aburi, apoi o laşi la răcit. Mixezi untul ţinut la temperatura camerei cu zahărul, zahărul vanilat şi adaugi ouăle, amestecând. Combini făina cu praful de copt şi sarea, o adaugi în compoziţie împreună cu ciocolata topită şi framânţi până când obţii un aluat. Împarţi aluatul în mai multe biluţe pe care le aplatizezi cu mâna şi le aşezi într-o tavă în care ai întins hârtie de copt. Cureţi bananele, le tai felii, le pui deasupra aluatului şi dai tava la cuptor aproximativ 15 minute. Dacă-ţi plac biscuiţii crocanţi, mai laşi tava în cuptor, cu focul stins, încă 5 minute.

Loading...