Biscuiţi cu banane
Masa nu este completă fără un desert pe măsură, cum sunt aceşti biscuiţi cu banane.
De ce ai nevoie pentru biscuiţi cu banane
125 g unt
250 g zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
2 ouă
100 g ciocolată neagră
250 g fãină
1 linguriţă rasă praf de copt
1 praf sare
3 banane
Cum se prepară biscuiţi cu banane
Rupi ciocolata şi o topeşti pe baie de aburi, apoi o laşi la răcit. Mixezi untul ţinut la temperatura camerei cu zahărul, zahărul vanilat şi adaugi ouăle, amestecând. Combini făina cu praful de copt şi sarea, o adaugi în compoziţie împreună cu ciocolata topită şi framânţi până când obţii un aluat. Împarţi aluatul în mai multe biluţe pe care le aplatizezi cu mâna şi le aşezi într-o tavă în care ai întins hârtie de copt. Cureţi bananele, le tai felii, le pui deasupra aluatului şi dai tava la cuptor aproximativ 15 minute. Dacă-ţi plac biscuiţii crocanţi, mai laşi tava în cuptor, cu focul stins, încă 5 minute.