Borş cu ştevie şi lobodă

borş de ştevie şi lobodă jpeg

Dacă ai la congelator oase de miel sau vită, cu câteva legături de ştevie şi lobodă faci un borş 100% autentic!

De ce ai nevoie ca să găteşti borş cu ştevie şi lobodă:

2 l apă caldă 2 oase mari de miel sau vită 1 ceapă 250 g cartofi noi 1-2 linguri ulei 3 legături ştevie 3 legături lobodă 1 legătură leuştean 2-3 linguri pastă de tomate sare 750 ml borş

Cum prepari borş cu ştevie şi lobodă:

Pui la fiert oasele într-o oală cu apă şi sare. Din când în când, spumezi. Când nu mai lasă spumă, pui în oală ceapa tocată.Între timp, speli cartofii, le cureţi coaja cu partea abrazivă a buretelui de vase şi pe cei mai mari îi tai în două sau în patru, apoi îi pui la fiert, până se înmoaie. Scoţi oasele, recuperezi de pe ele eventualele bucăţele de carne pentru ciorbă, iar oasele le arunci.

Speli ştevia şi loboda, le tai bucăţi mai mici, pe care le căleşti în tigaie în ulei 2-3 minute, apoi le răstorni în oală.Adaugi pasta de tomate şi borşul încălzit în prealabil şi mai ţii pe foc câteva minute. Tai mărunt leuşteanul şi îl presari după ce ai oprit focul.

Sursa foto: https://davesgarden.com

https://davesgarden.com