Borş de sfeclă

1 bors de sfecla jpg jpeg

Puterea terapeutică a borşului vine de la drojdia de bere, care ajută fermentaţia. Astfel, reţetele care conţin borş devin adevărate remedii pentru sănătate. Borşul de sfeclă, pe lângă beneficia pentru organism, are şi un gust desăvârşit.

Ingrediente Borş de sfeclă

  • 1 sfeclă mare
  • 1 ţelină
  • 2-3 morcovi 
  • 1 rădăcină pătrunjel 
  • 1 albitură 
  • 1 cartof
  • 1 ceapă mare 
  • 1 fir praz 
  • 60 g orez
  •   1 l borş 
  • 1 legătură leuştean
  • ulei, sare, piper

 

Preparare Borş de sfeclă

Fierbi sfecla în coajă, după care o cureţi, o tai cubuleţe şi o laşi întrun vas. Ţelina, morcovii, rădăcina de pătrunjel şi albitura le dai prin răzătoarea mare. Tai cartoful cubuleţe. Toci ceapa şi tai partea albă a prazului rondele subţiri.

Într-o oală, căleşti în ulei ceapa şi prazul un minut, după care adaugi legumele răzuite, cartoful şi orezul. Torni peste ele un litru de apă. Fierbi molcom. Spre sfârşit, adaugi sfecla cu sucul lăsat şi borşul fiert, în prealabil.

Potriveşti de sare şi piper. Tai mărunt leuşteanul şi-l presari după ce stingi focul. Acoperi şi mai laşi să se îmbine aromele.

Poftă bună!