Cititoarea noastră din Bucureşti Alina Ciobanu te invită să pregăteşti un antreu cu totul şi cu totul special: brioşe cu ouă de prepeliţă.

Ingrediente

300 g făină
250 ml lapte
60 g unt
1 praf de copt
10 ouă de prepeliţă
1 ou de găină
1 mână de mazăre
1 linguriţă rasă de sare

Pentru uns

1 gălbenuş
2 linguri lapte
parmezan ras

Preparare

Fierbi tari ouăle de prepeliţă, apoi le cojeşti. Le păstrezi întregi şi le laşi la răcit. Într-un bol, mixezi oul de găină cu untul topit şi cu o linguriţă de sare. Încorporezi praful de copt şi făina, alternând cu laptele. Vei obţine o compoziţie consistentă. Încorporezi şi mazărea.

Cu o lingură, pui din compoziţie în hârtiuţele de brioşe. Dacă nu ai, torni direct în tava cu găurele pentru brioşe, unse şi tapetate cu făină. În mijlocul fiecărei brioşe, pui câte un ou de prepeliţă fiert tare. Dai brioşele la copt, în cuptorul încins, la treapta 2-3.

Când aproape sunt gata, după aproximativ 25 de minute, le ungi pe deasupra cu un gălbenuş de ou spart în 2 linguri de lapte, „ornezi” cu puţin parmezan ras şi mai laşi la cuptor cam 5 minute. Faci testul cu scobitoarea. Când sunt gata, le scoţi şi le laşi la răcit pe un grătar metalic.

Loading...