Brioşe Kinder Bueno, un adevărat deliciu

Briose Kinder Bueno jpeg

Când vrei să le faci celor dragi o supriză, chiar dacă îi iei în calcul şi pe adulţi, şi pe copii, merită să încerci acest desert delicios, cu glazură.

Brioşe Kinder Bueno - Ingrediente

Pentru brioşe

175 g unt nesărat, la temperatura camerei 175 g zahăr brun 3 ouă mari 140 g făină 1 linguriţă praf de copt 1 praf de sare 35 g cacao pudră ½ linguriţă esenţă rom 2-3 linguri lapte integral

Pentru glazură

150 g unt nesărat, la temperatura camerei

300 g zahăr pudră, cernut

100 g tablete ciocolată Kinder, tocate

Pentru decor

ciocolăţele Kinder Bueno, după gust

bombonele de ciocolată

Brioşe Kinder Bueno - Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul şi tapetezi o tavă de brioşe cu forme de hârtie speciale. Baţi spumă untul cu zahărul brun, folosind mixerul, până se omogenizează. Încorporezi ouăle, făina, praful de copt, sarea, cacaua, esenţa de rom şi mixezi din nou până se combină toate ingredientele.

Când s-au omogenizat, iar compoziţia ţi se pare prea tare sau prea consistentă, poţi adăuga laptele. Omogenizezi şi torni aluatul în formele de brioşe. Dai tava la cuptor 15-20 de minute, până trec testul cu scobitoarea, apoi le laşi deoparte.

Când brioşele s-au răcit complet, prepari glazura. Topeşti ciocolatele în cuptorul cu microunde, la temperatură mică spre medie, până se omogenizează. Apo laşi ciocolata să se răcească. Freci untul moale până obţii o spumă omogenă. Încorporezi treptat zahărul pudră, până obţii o cremă pufoasă şi uşoară.

Continui să amesteci glazura cu mixerul, adaugi untul topit şi ciocolata topită anterior, care s-a răcit puţin, şi omogenizezi. Dacă glazura ţi se pare prea tare, adaugi o lingură sau două de apă fierbinte şi continui să baţi până la omogenizare.

Decorezi brioşele cu glazura, presari bombonele de ciocolată şi înfigi câteva ciocolăţele Kinder Bueno. Serveşti imediat sau le dai la rece.

Sursa + foto: www.janespatisserie.com

www.janespatisserie.com

Tort Raffaello, cel mai ispititor desert

Tort Raffaello, cel mai ispititor desert

Cea mai bună prăjitură Snickers, fără coacere

Cea mai bună prăjitură Snickers, fără coacere

Tort cu frişcă şi mere, un deliciu pe care nu-l poţi refuza

Tort cu frişcă şi mere, un deliciu pe care nu-l poţi refuza