Brioşe sărate cu paste şi legume

1 shutterstock 591539984 jpg jpeg

Uneori, frumuseţea gătitului constă în diversitatea şi bogăţia preparatelor. În ceea ce priveşte brioşele , avem zeci de variaţiuni pe o temă dată: putem combina toate ingredientele preferate, pentru gustare sau mic dejun.

Ingrediente

150 g spaghete

150 g broccoli proaspăt

100 g mazăre congelată

2 ouă

200 ml smântână de gătit (15% grăsime)

sare

piper 

Speli broccoli şi îl rupi în bucheţele. Dai în clocot o oală cu apă şi fierbi broccoli şi mazărea 2 minute, apoi le laşi la scurs, într-o sită.

Fierbi spaghetele conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi le scurgi. Într-un castron, baţi ouăle cu smântâna, pui pastele, legumele, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi omogenizezi.

În forme de brioşe unse cu puţin ulei, pui din compoziţia de mai sus, având grijă să ai atât paste, cât şi legume, dar şi puţin lichid. Dai tăvile la cuptorul preîncălzit la 190 °C şi le coci până ce pastele absorb tot lichidul şi sunt bine rumenite. Le serveşti calde.

FOTO Shutterstock