Bruschete gratinate

Toasts Au Gratin jpeg

Cuvântul „aperitiv“ îşi are originea în limba latină din verbul „aperire“. Acesta se traduce prin „a deschide“, gustare care stimulează pofta de mâncare. Încearcă şi tu bruschetele gratinate, un aperitiv simplu şi foarte bun.

Ingrediente 6-8 felii pâine, fără coajă 2 roşii, feliate 1 lingură ulei 6-8 felii caşcaval parmezan, după gust 6-8 felii şuncă, feliată praz feliat, după gust frunze de pătrunjel sare piper

Aranjezi feliile de pâine într-o tavă. Le stropeşti cu puţin ulei. Aşezi pe fiecare câte o felie de şuncă, una de caşcaval şi una de roşie. Presari parmezan

ras şi câteva rondele de praz.

Dai tava la cuptorul încins aproximativ 5 minute, până când caşcavalul se topeşte, iar pâinea se rumeneşte uşor. Le serveşti decorate cu frunze de pătrunjel.