Mulţumim Feliciei Vanea din Bucureşti pentru această reţeră sănătoasă, rapidă şi uşoară!

Ingrediente

Pentru aluat

16 ouă
16 linguri zahăr
16 linguri făină
16 linguri ulei
2 pliculeţe praf de copt cu şofran
4-5 pliculeţe zahăr vanilat
fructe, după gust şi imaginaţie

Crema de vanilie
4 plicuri budincă de vanilie
2 l lapte
14 linguri zahăr
400 g iaurt cu vanilie
3 plicuri gelatină
vişine din compot
4-5 plicuri tort-gelee transparent

Mod de preparare

Pentru aluat, amesteci făina cu praful de copt. Mixezi ouăle cu zahărul tos şi cu cel vanilat până îşi dublează volumul şi devin o cremă. Încorporezi, uşor, uleiul şi amestecul cu făină. Tapetezi o tavă, torni amestecul şi o dai la cuptorul încins 35-40 de minute, la foc mediu. O laşi la răcit.

Prepari crema de vanilie cu lapte conform indicaţiilor de pe ambalaj, dai de pe foc şi adaugi în ea gelatina pregătită conform instrucţiunilor de pe plic. Încorporezi iaurtul şi vişinele scurse bine. Întinzi crema peste pandişpan, apoi decorezi prăjitura cu fructele dorite de tine, peste care torni tortul-gelee transparent, preparat conform indicaţiilor.

Loading...