Dacă eşti la dietă sau vrei o masă fără carne, încearcă budinca cu legume.

Ingrediente
● 1 baghetă
● 4 ouă
● 250 ml lapte
● sare ● piper
● 1 morcov
● ½ ţelină
● 1 dovlecel mic
● 1 praz
● 200 g ciuperci
● 4 linguri ulei
● 1 ou, pentru uns

Mod de preparare - Budincă cu legume
Cureţi ţelina şi morcovul, apoi le tai. Îndepărtezi primele foi de la praz, îl faci rondele şi-l amesteci cu ciupercile şi cu dovlecelul feliate. Încingi 3 linguri de ulei în tigaie şi sotezi legumele până când încep să se înmoaie. Le condimentezi cu sare şi piper, după gust, apoi le laşi la răcorit. Torni laptele peste pâinea tăiată cubuleţe, o laşi să se înmoaie, apoi o storci.

Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare. Adaugi gălbenuşurile peste pâine, omogenizezi, apoi încorporezi albuşurile. Ungi o tavă cu ulei, pui un strat de pâine, unul de legume, din nou
pâine, legume şi iar pâine. Ungi budinca de pâine cu oul bătut şi o dai la cuptor până se rumeneşte.

Loading...